Str. Prof. Petru Olteanu, Nr. 75, Tomesti, Iasi
Luni-Vineri: 8:00-20:00
Bine ați venit la clinica DariDent
Modalități flexibile de plată, stomatologie în rate direct în cabinet
Tehnologie de ultimă generație
Tratamente proactive și personalizate
Personal medical amabil și atent la cerințele pacientului
Parodontita și parodontoza sunt boli care afectează ţesutul moale şi distrug osul care susţine dinţii. Acestea se diferențiază, datorită simptomelor, cauzelor și metodelor de tratament.
Parodontita începe cu inflamația gingiei cunoscută ca gingivită. Nefiind tratată la timp, boala agravează în parodontită și se manifestă prin destrucția țesuturilor ce înconjoară și susțin rădăcina dintelui.
Cu cât forma parodontitei este mai severă, cu atât sunt mai evidente toate simptomele. Pe măsură ce boala progresează, mai ales în lipsa tratamentului și a igienei, placa dentară se acumulează nu numai în jurul gingiilor, ci pătrunde adânc sub ele.
Forma mai severă, parodontoza, poate duce la căderea dinților. Parodontoza se caracterizează prin resorbția osului din jurul dinților. Aceasta se dezvoltă mai mult la persoanele cu boli cronice precum diabetul sau osteoporoza.
Dezvoltarea bolii parodontale este întotdeauna precedată de o fază de inflamație a țesutului moale (gingia), cauzată de prezența plăcii bacteriene.
În timp, evoluează spre distrugerea țesutului dur (osul alveolar), mai ales la persoanele care au un anumit tip de susceptibilitate sau predispoziție genetică.
Gingivita, cu un tratament adecvat, este complet reversibilă.
Acumularea de placă și atacul bacteriilor persistă, iritația și inflamația vor produce distrugerea, în general ireversibilă, a osului care susține dintele.
În această etapă apar pungi parodontale și șanțul gingiilor crește. În acest stadiu, este necesar să urmați un tratament profesional .
A avea obiceiuri bune de igienă domestică este esențial, dar nu suficient pentru a preveni evoluția bolii.
Când boala parodontală inițială nu este oprită, aceasta își va urma cursul distrugând mai mult de o treime din osul care susține dintele.
Tratamentul devine din ce în ce mai complicat si poate implica măsuri chirurgicale necesare pentru eliminarea bacteriilor și a factorilor locali implicați.
În această fază a bolii parodontale s-a înregistrat o pierdere a nivelului de atașare a mai mult de jumătate din suprafața radăcinii.
Dintele poate dobândi mobilitate și instabilitate și poate avea loc căderea lui spontană.
gingiile sunt inflamate și rădăcinile dinților dezgoliți sunt cele care provoacă senzațiile dureroase
poate apărea la apăsarea gingiilor sau la spălatul pe dinți
apar prin desprinderea gingiilor de pe dinte ca urmare a acumulării unei cantități mari de placă dentară
Acumularea de placă dentară și tartru poate duce la inflamarea gingiilor, care reprezintă forma ușoară a bolii parodontale – gingivita.
Scrâșnirea involuntară (în special în timpul nopții) poate cauza presiuni foarte mari asupra dinților, favorizând și retracția gingiei.
Bruxismul se poate trata cu ajutorul gutierelor nocturne care se aplică pe dinți pe timpul nopții.
Uneori, retracția gingivală este cauzată de înghesuirea sau alinierea gresită a dinților.
În aceste situații, medicul poate indica un tratament ortodontic pentru repoziționarea corectă a dinților.
Gingia se poate retrage și ca urmare a unui accident traumatic asupra unui sau a mai multor dinți.
Fumatul poate dezvolta o placă dentară mult mai greu de îndepărtat de pe suprafața dinților motiv ce duce la creșterea probabilității retracției gingivale.
Parodontoza îți "fură" dinții
Tratează bolile gingivale până nu este prea târziu.
Consultații și tratamente non invazive, absolut nedureroase - Da se poate!
Stomatologie în rate direct în cabinet
Prin parteneriatele create cu Banca Transilvania, poți să-ți plătești în rate serviciile medicale la fel cum plătești și atunci când cumperi un televizor sau un telefon.
Modalități flexibile de plată
Prin tbi bank ai opțiunea de a plăti în rate pentru cheltuielile medicale în 3 pași simpli.
Menținerea unei bune igiene orale reprezintă cea mai importantă activitate de realizat pentru păstrarea zâmbetului natural.
Profilaxia orala completa consta in igiena orala individuala (periajul zilnic, folosirea atei dentare si apei de gura) dar si in igiena dentara profesionala.
Ingrijirea sănătății dentare începe de la vârste cât mai mici și este foarte important ca aceasta să fie adoptată cât mai devreme.
Va oferim posibilitatea realizarii unei consultatii de specialitate intr-o atmosfera placuta alaturi de o echipa de specialisti cu experienta in comunicarea cu cei mici.
Există o serie de anomalii care pot provoca uzuri premature ale danturii, boli ale gingiilor, probleme in funcționarea sistemului digestiv. Acestea indică nevoia consultului de către un medic specialist in ortodonție.
Tehnica de implantare ghidată digital reprezintă ultima noutate din domeniul implantologiei, iar datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă, a devenit rapid un nou standard pentru specialiștii noștri.
Practicarea unei igiene orale corespunzătoare la domiciliu prin periajul obișnuit nu elimină în totalitate depunerile bacteriene favorizând apariția tartrului care reprezintă un factor principal în apariția parodontozei.
Cariile netratate la timp vor eroda dintele pînă se va ajunge la nerv. Acesta se va infecta, simptomele de durere se vor amplifica, țesuturile de susținere se vor distruge favorizând pierderea dintelui.
Tratamentul endodontic vă poate salva un dinte extracția devenind o optiune validă în ultimă instanță.
Tratamentele de protetică dentară le sunt necesare pacienților care au nevoie de înlocuirea dinților pierduți sau de diverse reconstrucții ale arcadelor dentare.
Acestea oferă multiple posibilități de redare a zâmbetului pe care il doriți cu ajutorul lucrărilor protetice.
Orice manoperă de chirurgie orală va fi una nedureroasă, deoarece va fi realizată sub anestezie locală, cu anestezice de ultimă generație, care pot fi folosite, atât la adulți, cât și la copii, atunci când este cazul.
Un zâmbet frumos amplifică satisfacția unui aspect placut, contribuie la creșterea încrederii în sine și ne influențează pozitiv imaginea în relațiile cu cei din jur.
Fiind mereu asociați cu igiena orală corespunzatoare și cu starea de sănătate buna dinții albi și strălucitori vor reprezenta mereu un avantaj în contextul social al fiecărui individ.
Galeria zâmbetelor
Toate Drepturile Rezervate